Kontakt
Meetx är konferensbyrån som hanterar sekretariatet för Svensk Audiologisk Konferens 2026
E-post: audiologiskkonferens@meetx.se
Tele: +46 31 708 86 90
Huvudtema för konferensen är Evidensbaserad Praktik (EBP). Evidensbaserad praktik eller evidensbaserad vård är ett samlingsbegrepp inom hälso-och sjukvård och beskrivs som användandet av flera kunskapskällor vid beslut om insatser till enskild patient (Socialstyrelsen, 2020).
EBP innebär att tre perspektiv sammanvägs; bästa tillgängliga kunskap (forskning), professionell expertis (beprövande erfarenhet) och situation, erfarenhet och önskemål ifrån individen i den berörda målgruppen.
Huvudtemat EBP betraktas som ett paraplytema där vi välkomnar bidrag inom hörselrelaterad forskning och verksamhetsnära utvecklingsarbeten inom hörselområdet gällande vuxna personer. Konferensen innehåller också temasessioner där individperspektivet belyses. Några separata bidrag antas därför inte i relation till detta perspektiv.
Deadline för att skicka in abstrakt: förlängt till 17 april
Besked om medverkan: flyttas fram pga. förlängd deadline till senast 12 juni, 2023
Registrering öppnar: juni 2023
Early bird deadline: 15 september
Deadline att anmäla sig som författare/presentatör: 15 augusti
Under detta tema presenteras olika typer av forskningsprojekt inom det hörselvetenskapliga/audiologiska området. Vi välkomnar alla typer av forskningsfrågor och forskningsmetoder. Om forskningen inkluderar forskningspersoner måste dessa vara vuxna, bidrag som behandlar barnperspektivet accepteras inte. Projekt som presenteras kan vara pågående eller avslutade.
Under detta tema presenteras projekt som på olika sätt utvecklar eller har utvecklat den aktuella verksamhetens praktik och därmed fått genomslagskraft. Det kan handla om projekt som återfinns på såväl individ som grupp – och organisationsnivå t.ex. förhållningssätt och bemötande, förändrade rutiner, arbetssätt eller metoder. Det kan också handla om utbildning för att öka den professionella kompetensen. Det som har relevans för detta tema är att projektet har implementerats och fått effekter i verksamheten.
Ett abstrakt som sammanfattar bidragets innehåll kan vara av vetenskaplig karaktär eller verksamhetsutvecklingsperspektiv. Abstraktet ska innehålla en kortfattad titel, författare/s fullständiga namn, lärosäte och institution (verksamhetstillhörighet), bakgrund, syfte, metod och resultat.
Abstrakt inlämning är nu stängd
Senast 17 april 2023.
Kom ihåg att ange om du föredrar poster eller muntlig presentation samt den e-postadress du vill bli kontaktad på!
Den vetenskapliga konferenskommittén granskar de inkomna bidragen. Senast i juni lämnas skriftligt besked om medverkan och presentationslängd (muntlig presentation). Ett accepterat abstrakt innebär inte något ekonomiskt stöd. Presenterande författare behöver registrera sig senast 15 augusti.
Konferensspråket är svenska och engelska.